Събота,

Караниколов ще представи в НС новите шефове на ББР

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Емил Караниколов заяви днес, че не смята, че министърът на икономиката трябва предварително да одобрява кредити. Той напомни по време на заседание на ресорната парламентарна комисията, че не е работа на министър на икономиката да казва на Надзорния съвет и на Управителния съвет на ББР кои кредити и на кого да одобряват, предаде БТА.

Това би било вмешателство в работата на търговска банка, допълни той и напомни, че ББР е банка по смисъла на закона и си има специален закон.

Министърът припомни за взетото решение за подмяна на управителния съвет на банката заради заем, отпуснат на колекторска фирма.

Председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев съобщи, че по-следващата сряда министърът на икономиката ще представи новото ръководство на ББР.

Темата за това как работи ББР е от нейното създаване, коментира министърът и допълни, че ако ще се променя ресорният закон, трябва да се намери отговор дали ББР е толкова гъвкава като държавна банка и дали тя може да предлага на малкия и среден бизнес по-гъвкави форми от всяка друга търговска банка. Ако си отговорим на този въпрос, ще разберем много истини, допълни министърът.

По време на заседанието министърът съобщи, че утре предстои среща с българска фирма, произвела респиратор, който трябва да се впише в Патентното ведомство и да му се извади сертификат за ЕС.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички