Каракачанов се проверил за коронавирус

Това е станало преди пет дни. Резултатът е бил отрицателен

Каракачанов се проверил за коронавирус | StandartNews.com

Вицепремиерът и венен министър Красимир Каракачанов си е направил тест за коронавирус. Това е станало преди пет дни. Резултатът е бил отрицателен, съобщи той в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

„Благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на коронавируса е много по-малко от другите държави. Засега основната цел е да предпазим населението, колкото се може по-малко хора да бъдат заразени, а евентуалните жертви – минимални. Но това ще мине. Отсега е разумно обаче да се мисли за икономическите мерки“, коментира той ситуацията с COVID-19.

Каракачанов обясни, че от ВМРО имат свои предложения за икономическите мерки за справяне. Напомни, че трябва да се направи всичко възможно. Не въпрос защо партията му предлага мерки, след като вече такива са били обявени от правителството, министърът каза:

„Мерките, които предприе правителството, са добри. Ние предлагаме по-гъвкав подход, включително и ваучери за туристически курорти. Основен бизнес в България е туризмът. В момента, в който падне извънредното положение, вместо да се юрнат в чуждите държави, българите да ползват българските услуги“, даде пример той.

По думите ми след коронавируса трябва така да завъртим колелото, че парите отново да се върнат в българската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай