ДПС:Проблемите на жълтите павета се решават там

Няма да позволи да ни вкарат в политическото блато, каза Мустафа Карадайъ

ДПС:Проблемите на жълтите павета се решават там | StandartNews.com

Опитите да ни включат в политическото блато няма да успеят. Предупредихме, че войната между институциите ще доведе до политическа, парламентарна и конституционна криза, заяви в изявление за медиите в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Ние 30 години сме пазители на мира, демокрацията и евроатлантическата ориентация на страната, подчерта той.

Относно събитията в парк "Росенец" от миналата седмица, председателят на ДПС коментира: Ако някой има претенции, за каквито и да са според тях нарушения, има компетентни органи, които могат да се сезират. Тези въпроси не се решават нито на територията на частен имот, нито на официален плаж, законно отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха.

На "Росенец" бяха едни бутикови партийни с дежурните протести и протестиращи, както и едни организирани агитки, за които вчера разбрахме кой и как ги организира с бомбички и запалителни течности, каза още Карадайъ и благодари на младежкото движение на ДПС.

Проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, а не някъде другаде, каза още той.

По-рано стана ясно, че парламентарната група на ДПС все още не е решила дали ще подкрепи вота на недоверие, който БСП внася в Народното събрание. Преди началото на заседанието на парламента депутатът Джейхан Ибрямов заяви: "Ще имаме заседание на парламентарната група. Обстойно ще обсъдим мотивите, които са изложени във вота на недоверие и ще вземем решение като парламентарна група. Такава е практиката ни. Нека да оставим това, което се случи, на компетентните органи, тъй като всички станахме свидетели, че явно има провокатори. Предполагам, че компетентните органи ще излязат със  становище".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай