Карадайъ: Лидери като Доган се раждат веднъж на 100 години

Системните и национално отговорните партии трябва да си свършат работата, заяви председателят на ДПС

Карадайъ: Лидери като Доган се раждат веднъж на 100 години | StandartNews.com

Личности и лидери като Ахмед Доган на сто години веднъж се раждат и ние като държава имаме нужда от тях. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод коледното слово на почетния председател на движението. 

„Мисля, че всяка година думите на господин Доган се очакват и от медиите, и от анализаторите, и от обществеността. И това е нормално и е разбираемо. Ние от ДПС много сериозно работим върху програма за ускорено догонващо развитие на страната. Това е и нашият призив към системните партии – да направим нужното и необходимото за ускореното догонващо развитие на страната", заяви Карадайъ. 
"Ние сме говорили и говорим за предсрочни избори, но в наши декларации сме казвали, че системните и национално отговорните партии трябва да си свършат работата. Личности и лидери като Ахмед Доган на сто години веднъж се раждат и ние като държава имаме нужда от тях“, каза още Карадайъ и посочи, че тепърва предстои да се правят анализи на ситуацията. 
Във връзка с твърдения на депутати от „Обединени патриоти“, че има сделка между ГЕРБ и ДПС по Закона за вероизповеданията, Карадайъ посочи, че националистите са преекспонирали темата. 
„Но ние, патриотите и национално отговорните партии, направихме една много сериозна крачка със Закона за вероизповеданията“, заяви още той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай