Карадайъ: Кризата изисква нов подход

Нужен спешен план за действие с конкретни мерки и срокове, каза председателят на ДПС

Карадайъ: Кризата изисква нов подход | StandartNews.com

Кризата изисква нов подход. Икономическите мерки изискват нов подход – секторен анализ и секторна стратегия. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след изслушването в парламента на премиера Бойко Борисов по повод мерките срещу разпространението на коронавируса у нас и икомическите лостове за подпомагане на бизнеса.

Нужен е план за управление на епидемиологичната криза. Но борбата срещу коронавируса трябва да включва и план за възстановяване на икономиата и връщането на всички към нормалния ритъм на живот, заяви още Карадайъ. От името на ДПС той оцени като задоволителни предприетите на този етап мерки сравнено с другите държави.

„Социално-икономическите мерки трябваше да са в няколко посоки – мерки за запазване на работните места, защита на най-узвимата част от населението, подкрепа за ликвидността на фирмите, за да могат да се разплащат помежду си. И всичко това, така разположенито, че да се гарантира стабилността на бюджета. Мерките задоволителни”, анализира Мустафа Карадайъ.

Важно е оттук нататък какво следва, каза председателят на ДПС. Той цитира световни анализатори, които предупреждават, че световната икономика ще се промени след коронавируса.

Затова е нужен спешен план за действие с конкретни мерки и срокове за изпълнение - в политически аспект, мерки за бизнеса, за малките и средни предприятия, за защита на най-уязвимите хора, категоричен бе Карадайъ. От името на ДПС той благодари на всички, които са на първа линия в битката с коронавируса – лекари, сестри, санитари, полицаи, кметове, доброволци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай