Карадайъ: ДПС във властта? При ясни приоритети

Държавник като г-н Доган се ражда на 100 години веднъж, каза лидерът на Движението

Карадайъ: ДПС във властта? При ясни приоритети | StandartNews.com
  • Държавник като г-н Доган се ражда на 100 години веднъж, каза лидерът на Движението

Държавник като г-н Доган се ражда на 100 години веднъж. И той ще бъде оценен от историците, дали го искаме това или не. Той има принос за евроатлантическата насоченост на България. В този смисъл номинациите на г-н Доган са нещо естествено в нашата партия. Друг е въпросът, че г-н Доган вече 9 години не участва в политическия живот на страната. Но някои търсят начини да се качат на широкия гръб на г-н Доган, за да бъдат видяни на политическата сцена. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в студиото на Панорама по БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Трите капки на Доган в предизборното кафе

ДПС прави политика за следващите десетилетия с ясно визионерство. Сегашното политическо време напомня зората на демокрацията. Очакваме да има много повече разум, отколкото емоции, подчерта Кардайъ.

Властта за нас никога не е била самоцел, властта е инструмент за реализиране на цели, а ние имаме цели - ускорено развитие на страната. За последните години ние не успяхме да дефинираме национални приоритети, каза председателят на Движението. И подчерта, че дали е на власт или в опозиция, ДПС винаги има държавническо поведение.

ВИЖ ОЩЕ: Доган към депесарите: Покажете силата си!

Ние не можем да бъдем във власт, която няма цели и посока, категоричен бе Карадайъ. И каза, че сегашното управление няма цел и посока.

България не е абонирана да бъде последна в ЕС. Бъдещото поколение не е призвано да им завещаем дъното в ЕС, подчерта Карадайъ, критикувайки сегашното управление.

Ще поискаме да участваме в управлението при ясни приоритети - ние имаме ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната. Трябва да изберем пътя, по който ще се развива страната, поясни председателят на ДПС.

Политиката анти ние я виждаме вече 30 години и тя не води до резултат. За да може да се реализират национални приоритети - като основа не може да служат омразата, разделението и агресията, подчерта Карадайъ. И призова останалите политически сили да приемат програма за ускорено икономическо развитие на страната.

Много е рано да се говори отсега за коалиции след изборите, каза Мустафа Карадайъ. Според него най-важното е да възстановим нормалността в политиката, демокрацията и държавността в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай