Карадайъ: Борисов бе пряк участник в "Росенец"

Една партия не се е разделила с модела на омраза и разделение, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Борисов бе пряк участник в "Росенец" | StandartNews.com

"Прекият участник в акциите на "Росенец" беше господин Борисов и други негови изпълнители. Вижда се от кадрите и от техните действия. Така че техните координирани действия с "Да, България" да не ги прехвърлят на ДПС". Така лидерът на Движението Мустафа Карадайъ отговори на Бойко Борисов, който в неделя заговори за "координирани действия" през лятото между ДПС и хората на Христо Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС: Промяна. 3 приоритета за кабинет

Моделът на правене на политика, на който сме свидетели от 11 години - омраза, разделение, противопоставяне, арогантност, агресия в момента се продължава от една парламентарна група в Народното събрание, коментира още Мустафа Карадайъ след консултациите на ДПС с президента Румен Радев по повод предстоящото съставяне на правителство.

"Според нас този модел на правене на политика трябва да бъде променен. Това е и заявката на избирателите за промяна - да спрем омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Да възстановим нормалността в политиката. Да възстановим демокрацията в България. Да дадем рестарт на държавността. Това е резултатът от изборите", каза Карадайъ.

Той бе категоричен, че досега конкретни разговори за съставяне на правителство ДПС не е водило.

По време на разговорите с Радев ДПС заяви, че няма да подкрепи кабинет на някоя от двете партии, претърпели загуба на гласове и мандати в изборите - ГЕРБ и БСП. Движението би подкрепило правителство на трите нови партии в НС, ако те отстояват три приоритета:

1. Борбата с Ковид-кризата и по-конкретно  социални и икономи мерки в помощ на хората и бизнеса, ускорена ваксинация

2. Изготвяне на плана на възстановяване и устойчивост. Това е наша тема от септември миналата година, както и подготовката ни като държава за следващия оперативен период, подчерта лидерът на ДПС.

3. Достойното ни членство в евроатлантическите структури. В Европа текат много важни дебати и България трябва да участва в тях с достойнство, категоричен бе Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай