Кънев: Ще предложим конкретни участници в МС

Кънев: Ще предложим конкретни участници в МС  | StandartNews.com

София. Ще има конкретни предложения от Реформаторския блок за участници в Министерски съве още утре. Това каза пред журналисти съпредседателят парламентарната група на „Реформаторския блок" Радан Кънев на излизане от Народното събрание.

„В работен режим сме всички. Не е трудно да кажем колко министерски постове искаме, никога не сме искали такива до момента", заяви Кънев. По думите му, въпросът за мнозинството и политическата програма са много по-важни.

Допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Сега няма да я допуснем втори път. В момента колегите правят финални, напълно редакционни бележки по програмната декларация. Вчера след 7-часовата работа те са свършили страхотна работа", каза още Кънев.

Никога не съм делил партиите в блока на основни и неосновни и ще има коалиционно споразумение след като уточним мнозинството, програмата и имената, обясни той.

Той подчерта, че винаги е разглеждал „Реформаторския блок" като единна политическа сила. Има представители на отговорно политическо ниво на политическите партии в това, което ще предложим. Не обичам нито когато от една страна към друга се поставят срокове, нито когато хората се обвързват взаимно с някакви фатални срокове все едно светът ще свърши, ако нещо не се случи във вторник", заяви Кънев.

По думите му, фатални са само сроковете по Конституция. „Всички искаме да работим по-бързо и всички искаме България да има мнозинство и правителство", допълни Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай