Кънев: Когато ДСБ иска оставки това се чува много добре

Кънев: Когато ДСБ иска оставки това се чува много добре | StandartNews.com

Когато ДСБ иска оставки това се чува много добре в тази държава, чува се включително и на улицата, ако се налага. Това коментира пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев относно това дали ДСБ иска оставката на министъра на образованието Тодор Танев, предаде  БГНЕС.

„Най-малко го разбирате от проф. Даниел Вълчев. Какво сме коментирали на затворено заседание на председателски съвет на РБ е отделна тема и не съм аз човекът, който изнася подобна информация. В случая Вълчев леко злоупотреби там без да е председател на партия", обясни Кънев. Той коментира, че наистина има кадри на ДБС, които са уволнявани от образователния министър, но това не би могло да бъде повод за политическо решение. Според Кънев трябва да се направи обща оценка в блока за това да остане ли на поста си Тодор Танев. Стана ясно, че все пак оставката на министри е обсъждана в блока, но до решение засега не се е стигнало. „Много некоректно и политически вредно е, когато се съберем на оперативно ръководство на една политическа сила, а след това да изтича информация под една ли друга форма", смята лидерът на ДСБ.

Относно това дали има сигнал от страна на премиера Бойко Борисов, че РБ трябва да помисли за смяна на министрите си, Кънев заяви, че такъв няма. В събота той е провел разговор с премиера, в който Борисов е изразил категорична позиция, че е работа на РБ да оцени министрите си и, ако има промени, те да бъдат направени също от блока. „Моето мнение за мястото на Христо Иванов в кабинета не зависи от мнението на премиера. Той е единственият гарант на съдебната реформа и ако той не е част от кабинета съдебна реформа няма да има. Това означава, че и моята подкрепа за правителството би била напълно безсмислена. Позицията ми към реформата и към Христо Иванов е ясна и непоколебима", категоричен бе Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай