Кандидат-премиерът пропусна министър. От вълнение

Министър по ромските въпроси ще има. Антония Валентинова е

Кандидат-премиерът пропусна министър. От вълнение | StandartNews.com

Кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов пропусна от вълнение да прочете пред президента Румен Радев и медиите името на номинираната за министър по ромските въпроси д-р Антония Валентинова.

ВИЖ ОЩЕ: Пламен Николов представи кабинета. Двама вицепремиери /ВИДЕО/

"Изключително се извинявам за този мой пропуск. Дължи се на вълнение. Съществува такъв министър. Остава си в структурата на правителството. Антония Валентинова е", каза Николов пред журналисти, попитан дали такъв министър ще има.

Николов коментира и качествата на предложения правосъден министър – секретаря на ПГ на ИТН Иво Атанасов. Спряхме се на него, защото е изключителен професионалист. Първо този човек е председател на нашата Арбитражна контролна комисия. Той е съдия с дългогодишна практика и мисля, че е една добра кандидатура. Нашата скамейка е дълга така или иначе. При всички положения мисля, че това е един чудесен избор, обобщи Николов.

От своя страна Тошко Йорданов защити Момчил Иванов, който първоначално бе предложен за правосъден министър, а тази сутрин се оттегли заради медийни спекулации. „Момчил не е в този списък заради вас (журналистите – б.р.), защото вие тиражирахте глупости и лъжи. Ние му вярваме, това е негово решение, не е казарма, в която издаваш заповед и някой тръгва на фронта“, заяви Йорданов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай