Калин Стоянов попари Радев, истината за Шенген

Много моля да не се приписват заслуги там, където ги няма, заяви бившият МВР шеф

Калин Стоянов попари Радев, истината за Шенген | StandartNews.com

С недоумение изслушах изказването на президента Радев от Ню Йорк, който говори по темата Шенген. Тема, която по време на неговите служебни правителства беше мираж.

Това написа във Фейсбук бившият вътрешен министър Калин Стоянов, водач на листата на "ДПС-Ново начало" в София-област и втори в Бургас.

Ето какво пише още Стоянов:

Само ще припомня, че при служебното правителство на Радев, с премиер Гълъб Донев и вътрешен министър Иван Демерджиев, през декември 2022г. България беше тотално блокирана за всякакви преговори, свързани с Шенген и никакви пилотни проекти не можеха да променят това обстоятелство. Повод за това беше именно несправянето на Демерджиев с мигрантския натиск. Много моля да не се приписват заслуги там, където ги няма!

Преговорите за членство на България в Шенгенското пространство стартираха отново, след като под мое ръководство МВР и в частност Гранична полиция овладя мигрантската криза. Докато бях министър, имах уверението и думата на хората, от които зависи приемането ни в Шенген, кога и как точно ще се случи това, в рамките на настоящата година.

Вече нямам преки наблюдения, но силно се надявам колегите да продължат линията на работа, която следвахме и отпадането на контрола по сухопътни граници да стане факт до края на тази календарна година.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенчо Минчев
преди 3 часа

Голямо фукане! Под мое ръководство! Малка страна сме, доста неща се знаят за всеки един от нас@

Откажи