Какво си говориха Борисов и Заев

Договаряха организацията по Срещата на върха в София

Какво си говориха Борисов и Заев | StandartNews.com

 

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Премиерът Борисов поздрави своя колега за изборната победа, пожела му успех на отговорната длъжност и изрази увереност, че конструктивното сътрудничество на най-високо ниво ще продължи и занапред.

Във фокуса на разговора на двамата премиери беше Берлинският процес и организацията на Срещата на върха в София в рамките на инициативата, която предстои да се проведе през ноември. Премиерът Борисов изтъкна голямата отговорност, която България и Република Северна Македония имат като съпредседатели на Берлинския процес през настоящата година. Министър-председателят подчерта, че независимо от пандемията, България продължава да работи в подкрепа на страните от Западните Балкани и тяхната европейска перспектива.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на Република Северна Македония и изрази увереност, че двете страни ще останат ангажирани с изпълнението на подписания през 2017 година Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът Зоран Заев обсъдиха също така сътрудничеството на България и Република Северна Македония в контекста на пандемията от COVID-19 и споделянето на българския опит с успешната реорганизация на редица производства с цел обезпечаване производството на защитни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай