Какво ще стане, ако Радев направи партия?

Румен Радев е превърнал президентската институция в полюс в политическата система

Какво ще стане, ако Радев направи партия? | StandartNews.com

В случай че президентът направи партия, ще има взрив в отношенията с БСП. Червената партия не прощава и това се е доказало с годините, стана ясно от думите на политолога от ТРЕНД Димитър Ганев в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

От друга страна президентът не знае в какво състояние ще е БСП догодина, каква ще бъде политическата система, добави той.

Димитър Ганев беше категоричен, че Румен Радев е превърнал президентската институция в своеобразен полюс в политическата система. В тази конфигурация президент и правителство няма да подобрят своите отношения, смята той.

И обясни, че ДПС ясно са се разграничили от президента, което ще е проблем по-скоро за Румен Радев на следващите президентски избори. 

Ганев смята, че влизаме в гореща политическа зима. Правят се твърде категорични прогнози в много ранен етап. Електоралните данни сега са просто моментна снимка. Но е ясно, че хората не възприемат БСП като алтернатива, а се насочват към други.

Според него възходът на Слави Трифонов се дължи на предишна популярност и медийно присъствие. Също така, той е нов играч за политиката и много хора са склонни да му дадат шанс. "Трифонов бяга от програма и твърда позиция, за да остави всички врати за себе си отворени", каза Ганев.

Има ерозия в подкрепата на ГЕРБ, но няма вълна от отлив на доверие. Не изключвам варианта БСП да стане първа политическа сила, но това може да стане, ако ГЕРБ падне под нея. В последните месеци подкрепата на ГЕРБ намалява, но БСП остава на едно място, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай