Какво гласи Нинова на проф. Габровски

Червената лидерка критикува Гълъб Донев, че не се явява в НС за Шенген

Какво гласи Нинова на проф. Габровски | StandartNews.com

Първата среща на кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски е насрочена за утре - четвъртък, в 11.00 часа. Поканата е отправена лично от него, съобщи в кулоарите на парламента лидерката на столетницата Корнелия Нинова.

"Ще отидем на срещата от уважение към него, за да му казжем три изречения: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане.

Нинова уточни, че от БСП няма да направят това какъвто и кабинет да предложи проф. Габровски, защото той е с мандат на ГЕРБ И допълти, ме те се борят с този модел от години се борим и няма как да отстъпят от такава политическа позиция.

Колкото до третия мандат, Нинова отново отказа да го коментира и обяви, че той ще бъде облъждан, когато бъде връчен, включително и от партийните органи.

По повод на ветото върху влизането на България в Шенгет Нинова заяви, че точно това е била причината БСП да поиска декларация на парламента, тъй като тази тема  би трябвало да ни обединява институциите. Тя изтълкува скандалното изявление на нидерландския премиер Рюте като като лампа, която сигнализира, че трябва да се приеме антикорпционното законодателство, да се обърне внимание на опазването на границата, както и да се приеме бюджет, гарантиращ средствата за тези дейности.

Нинова изрази недоумение от отказа на служебния премиер Гълъб Донев да се яви по темата пред депутатите и го обвини, че така настройва институциите една срещу друга.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай