Кабинетът на Радев отваря чекмеджетата

Прави ревизия на министрите на Борисов

Кабинетът на Радев отваря чекмеджетата | StandartNews.com

Новите министри отварят чекмеджетата на старите. Те ще направят онази проверка на документите в тях, за която комисията по ревизия на Мая Манолова не разполага с парламентарно време.

Особено, ако начело на служебното правителство е, както се очаква, президентският съветник по правните въпроси Бойко Рашков. Той и дясната ръка на Радев - ген. Стефан Янев, са фаворити за служебен премиер. Но президентът смятал, че бившият шеф на Националното следствие Рашков е по-подготвен да се зарови до дъно в килерите на властта.

11 май е денят, в който най-вероятно президентът Румен Радев ще разпусне парламента и ще насрочи новите избори за 11 юли. С втори указ държавният глава ще назначи служебното правителство. Това е своеобразният отговор на президента към ГЕРБ, които по това време се събират на форум за рокади на провалени партийци и надъхване за изборите.

Още анализи по горещите теми на деня и любопитни четива за почивните дни четете в новия брой на СТАНДАРТ, който вече е на пазара. В него ще намерите: Защо е гневен Слави Трифонов и кое е свещеното число на изборите

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай