Кабинетът дава 35 млн. на Перник за бедствието (ОБНОВЕНА)

Това обяви на брифинг премиерът Бойко Борисов

Кабинетът дава 35 млн. на Перник за бедствието (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

30 млн. лв. ще бъдат преведени в последния ден на годината на Община Перник. Заедно с отпуснатите други суми те стават 35 млн. лв. Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов. На брифинга присъстваха министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, кметът на Перник Станислав Владимиров и хора от кризисния щаб.

Премиерът поздрави кмета на Перник Станислав Владимиров и каза, че е направил много скъп подарък за рождения му ден - 30 млн. лв. за перничани. 

По-късно пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов, "командирован" в Перник заради кризата, заяви, че се надява до края на януари водният режим в Перник да падне. Каза още, че предстоят две много сериозни операции. При първата хора ще влизат в пещери, пълни с вода, за да могат да прекарат тръбопроводи и да се използва водата. За втората все още се преценява дали да се пуска сонда в района на яз. "Студена", правени са сериозни анализи дали това няма да наруши екологичната система. 

Премиерът Борисов заяви, че МВР влиза във всички ВиК дружества в страната на проверки.

Кметът на Перник Станислав Владимиров благодари за подаръка за перничани (това става с постановление на правителството). Той спомена и проекта за водния цикъл на Перник, който е 120 млн. лв., и че финансирането е от евросредства. Допълни, че догодина предстои такава работа, каквато 50 години не е вършена във водния сектор в града.

Борисов каза, че утре ще работи до 16 ч. по обектите на "ВиК - Перник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай