К. Нинова: Рано е да говорим за президентските избори

К. Нинова: Рано е да говорим за президентските избори | StandartNews.com

Днес няма да говоря за президентските избори. Следващата събота БСП се събира на пленум, на който ще обсъдим организационните въпроси и критериите за вътрешнопартийното допитване за номиниране на кандидат-президентска двойка. Това заяви във вторник в Благоевград лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Преди заседанието на Изпълнителното бюро в залата на музея тя и останалите членове на ръководството на партията поднесоха цветя пред паметника на основателя на организираното социалистическо движение у нас Димитър Благоев – Дядото.

„Избрах Благоевград за старт на срещите по емоционални и рационални причини. Тук ми беше първият мандат като народен представител, много обичам района, познавам хората. Рационалната причина е, че започваме обиколките от големите организации, където има проблеми. Бих искала с тези заседания на Изпълнителното бюро колегите от ръководството и общинските председатели да заздравят контактите си помежду си, да видим къде са проблемите и да започнем да ги решаваме един по един", уточни Нинова.

Според нея най-належащият проблем е сплотяването на партията, който трябва да се реши в Благоевград. Трябва да се спрат всички вътрешни противоречия и лични амбиции.

„Едно нещо ни обединява. То е общо за всички, въпреки че има различни мнения в партията, това е идеята и програмата. Конгресът подкрепи категорично програмата, заставаме зад идеята за лява политика и тръгваме да я изпълняваме", допълни Корнилия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай