Извънредно! Правителството със съдбовен ход за страната до часове

Предстои важно решение за минималната работна заплата

Извънредно! Правителството със съдбовен ход за страната до часове | StandartNews.com

Служебното правителство ще определи размера на минималната работна заплата за страната на редовното си заседание в сряда, предава БГНЕС.

Предстои служебните министри да одобрят допълнителни разходи по бюджетите на Министерския съвет за 2024 г., Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на здравеопазването, Министерството на икономиката и индустрията.

Служебното правителство ще приеме решение за откриване на Духовно училище – София. Предстои и одобряване на Списък с приоритизирани искания за 2024 г. за получаване на подкрепа по Инструмента на Европейския съюз за техническа подкрепа в България.

Ще бъде приет доклад за одобряване на финансиране в размер 14 701 630 лв. за инфраструктурни проекти на общини за 2024 г.

Министрите ще решат и за определяне наличието на основен интерес, свързан със сигурността на страната, който трябва да бъде защитен при сключване на договор в случаите по чл. 149, ал. 1, т. 2 от Закона за обществените поръчки за изграждане на критична летищна инфраструктура, свързана с поддръжката и експлоатацията на самолети F-16 Block 70 и тяхното въоръжение във Военно формирование 28000 – "Граф Игнатиево".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай