Извънредно! Обвиняват Ибрямов и за подготовка за убийството на Пеевски

Шестима съдии в два състава потвърдиха, че той остава зад решетките

Извънредно! Обвиняват Ибрямов и за подготовка за убийството на Пеевски | StandartNews.com

Източник: БТА

Софийският апелативен съд остави Джейхан Ибрямов в ареста по обвинение за търговия с влияние.

Съдът отсече! Ибрямов остава в ареста

И този съдебен състав намира, че са събрани достатъчно доказателства, от които да се предложи, че Ибрямов първо е поискал, а сред това и получил подкуп, за да упражни влияние.

Примката се затяга! Нови доказателства по аферата "Джейхан" /ОБНОВЕНА/

Така шестима съдии в два състава потвърдиха, че Ибрямов остава зад решетките. 

Новото от днес е, че на Ибрямов ще му бъдат повдигнати обвинения и за приготовление за убийство на Делян Пеевски, поръчано от Ахмед Доган, предава "Епицентър".

Извънредно! Започна разследване на заплахите за живота на Делян Пеевски

По време на заседанието на Апелативния съд прокурорът Детелин Георгиев заяви: „Налице са данни и за други престъпления от общ характер, а именно срещу политическите права на гражданите (за покупка на гласове, както и за престъпление против личността, а именно по смисъла на чл. 115.

СРС-та от аферата "Джейхан"! Доган: Ще убием Момчето, но да намерим парите за това

"Искам да посоча, че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това".

Диана Дамянова за аферата "Джейхан": Имунитет за престъпления? Безогледно е!

Това са думи на свидетеля Мирослав Тодоров, който дава 100 000 лева белязани пари на Ибрямов. Показанията на Тодоров са приложени към делото, по което са използвани 5 вида СРС.

Според прокурор Детелин Георгиев показанията на свидетеля Тодоров подчертават достатъчно ясна картина, както и механизма, времето и начина на извършване на престъплението. Той добави, че има обосновано предположение за извършване на престъпление от Ибрямов, което се подкрепя от показанията на свидетеля и други събрани доказателства.

По време на заседанието Джейхан Ибрямов каза, че вярва в българския съд. "Апелирам за промяна на мярката "задържане под стража", каза той.

В началото на заседанието днес Джейхан Ибрямов и адвокатите му, сред които и неговата съпруга, поискаха то да се гледа при закрити врата. Прокуратурата от своя страна посочи, че няма основание за това. Съдът постанови, че няма причина заседанието да бъде закрито за медии и граждани.

Преди заседанието група граждани се събраха пред Съдебната палата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Коки
преди 1 час

Това е сигурно същия сценарист като този който измисли че ще онаковат прасето покрай КТБ.

Откажи