Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС

Решението бе съобщено от председателстващия заседанието Росица Кирова

Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов, съобщи БТА.

Решението бе съобщено от председателстващия заседанието Росица Кирова. Тя прочете протокол от днешното заседание, според което решението е било взето с 30 гласа "за", без против и въздържал се. 

ДПС-Търговище показа вратата на Джейхан Ибрямов (ДОКУМЕНТ)

Снощи от ДПС - Търговище свалиха доверието си от депутата. 

В мотивите за снетото доверие от областната структура на Движението изтъкват създаване на раздор сред избирателите, създаване на конфликти в екипите, неспазване на голям брой обещания и поети, но не изпълнени ангажименти пред електората в голям брой населени места, лоша комуникация с младежите на ДПС, опити на противопоставяне на ръководните кадри в младежките структури. 

В решението на областната структура на ДПС се предлага Джейхан Ибрямов да бъде отстранен от Централния съвет на ДПС, както и от Централното оперативно бюро и като народен представител от парламентарната група на Движението.

Напрежението се покачи вчера след гласуването на проектокабинета "Желязков".

Джейхан Ибрямов излезе с позиция, че е гласувал "против", а не "въздържал се", както излезе от стенограмата.

Справката, разпространена от пресцентъра на Народното събрание за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, обаче показа, че Ибрямов е гласувал с "въздържал се".

Ето какво написа той вчера във Фейсбук:

"Категорично заявявам, че днес гласувах ПРОТИВ, а не "въздържал" се на днешното заседание на Народното събрание, на което се гласува проектокабинетът "Желязков". 

"Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател.

"Уведомил съм с официално писмо канцеларията на председателя на Народното събрание, че вотът ми е отразен невярно. Получих уверението, че в стенограмата от заседанието гласуването ми ще бъде отразен вярно", написа още той.

Ибрямов е съпруг на Биршен Ибрямова, за която миналата седмица се появи информация, че е била освободена от длъжността личен секретар на почетния председател Ахмед Доган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай