Издига ли БСП пак Радев за президент

Още било рано да се каже, според Нинова

Издига ли БСП пак Радев за президент | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не беше категорична дали партията ще издигне президента Румен Радев и за втори мандат.

"Твърде е рано да се каже, има една година до изборите, ще обсъждаме кандидатури, номинации, както си е редът, ние имаме процедури и устав и сме дисциплинирана партия - имаме срокове, издигат се номинации и от всички избираме една", заяви тя в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Няма да си нарушаваме устава заради един избор на президент. Винаги е така - когато г-н Радев беше издигнат, имаше над 30 номинации и тогава избрахме него. Сега ще постъпим по същия принципен начин".

Запитана дали имат разногласия с президента, социалистката отвърна:

"Отношенията ни с президента винаги са били принципни. Ние като партия не се месим в президентските работи – неговите решения са негови решения и той носи отговорността за тях“.

А за това наистина ли началникът на кабинета на Радев – Калоян Методиев, е уволнен заради това, че е бил на нейно тържество, тя обаче призна, че не е съгласна с държавния глава:

"Ако това е мотивът за освобождаването, аз това не го разбирам. Да си освободиш началника на кабинета, само защото е бил на тържество на лидера на партията, която те е издигнала и помогнала да бъдеш избран, не го разбирам като мотив.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай