Иво Димов: "Позитано" злоупотреби с червените кметове

Колегите не искаха да напуснат сдружението на общините, твърди управникът на Димитровград

Иво Димов: "Позитано"  злоупотреби с червените кметове | StandartNews.com

Целеви средства са раздавани в годините назад при всяко едно правителство. НСОРБ не е било фактор в участието и разпределянето на средства. Най-големите общини и най-много кметовe са на ГЕРБ и затова разпределението на средства за тези общини няма как да бъде по друг начин. Това каза кметът на Димитровград Иво Димов в ефира на предаването ”Беновска пита” по Канал 3.

Проблемът е, че това решението на кметовете на БСП да напуснат НСОРБ, е че то не беше на колегите. Според нас това решение беше продиктувано от ”Позитано”, каза градоначалникът на Димитровград.

Работата на кметовете е да сме надпартийни и да решаваме проблемите на хората, категоричен бе Димов. Политиката е нещо, което дава резултат, когато има компромис, каза още той и добави, че се надява кметовете на БСП да се завърнат в Сдружението на общините, където да работят заедно.Според него БСП бърка в своята политика. 

В момента текат доста задачи, които трябва да се решат, до октомври има много време, ако хората са доволни, може и да се кандидатирам за втори мандат, каза той. 

За миналата година в Димитровград са се родили 300 бебета. В едно от предприятията, където работят 2700 души, най-ниското заплащане с бонус и пари за храна е 1040 лева. Трябва да направим така, че тези предприятия да бъдат напълнени с млади хора с подходящо образование, каза Димов. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай