Ивелин Николов оглави "Дума" с таен вот

Новият стар главен редактор събра 8 гласа повече от Таня Джаджева

Ивелин Николов оглави "Дума" с таен вот | StandartNews.com

Ивелин Николов е новият главен редактор на партийният вестник "Дума", реши пленумът на БСП след тайно гласуване. Бившият депутат и в момента изпълняваше временно длъжността, след като Йордан Минчев бе принуден да напусне, заради недоволството на голяма част от членовете на НС на столетницата. Съперник на Николов да поста беше единствено Таня Джаджева, но той спечели с 8 гласа разлика, разказаха участници в гласуването. Вотът беше таен, въпреки че лидерът Корнелия Нинова настояваше да е явен. 

Преди избора журналисти от вестника твърдяха, че предпочитат Джаджева да спечели поста, но партийните началници предпочитат Николов. Той беше главен редактор на "Дума" до 2011 г., когато беше уволен от тогавашния издател Николай Малинов, заради подкрепа за Георги Първанов и АБВ. През ноември Националният съвет на червените откри процедура за избор на главен редактор - титуляр и избра комисия за организиране на подбора с председател Иван Токаджиев.   

Бившият и.д. главен редактор на "Дума" Йордан Мичев, който смени през август Таня Джаджева, напусна  вестника на БСП на 7 февруари и обяви, че се прибира при семейството си в Англия.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай