Ива Митева: ИТН не е победена, Слави няма да е кандидат депутат

Ако зад нас имаше задкулисие, ние щяхме да направим кабинет, каза бившият парламентарен шеф

Ива Митева: ИТН не е победена, Слави няма да е кандидат депутат | StandartNews.com

И двата парламента показаха, че ако някои иска промяната, това е ИТН. Ако зад нас имаше задкулисие, ние щяхме да направим кабинет. Това заяви бившият председател на последните два парламента Ива Митева от ИТН в сутрешния блок на БНТ.  Тя увери, че ИТН не са се самосвалили и абдикирали от власт. ИТН не са победени, категорична бе Митева, като се надява хората да не са се отказали от тях и да ги чуят в предизборната кампания.

Ако тръгнем да правим генерални реформи, ще ни гърмят по улиците. Ние тръгнахме да правим промени, посочи Митева.  Ние не направихме кабинет, защото искахме да го направим така, както ние правихме кампания и обещавахме на гражданите.

Проблемите са страшно много и трябва да говорим повече за здравеопазване, образование, социални дейности и не трябва да се въртим само около закриването на специализирания съд и прокуратура, настоя Ива Митева.  ИТН не са сбъркали като не са направили кабинет, а са направили смела постъпка.  Ива Митева не е видяла дългата ръка на ДПС в "Има такъв народ". Тя не желае да коментира Татяна Дончева, защото когато човек изговаря неверни думи и се опитва да омърси честта и достойнството на даден човек, трябва да се замисли и да си понесе отговорността. Такива хора нямат място в политиката, отсече Ива Митева.  Според нея Румен Радев се оказал силен президент и мъж, който е готов да защитава интересите на България. Изборите са състезание и нека хората да имат право на избор, няма нищо по-хубаво от това, каза Митева, която твърдо подкрепя настоящия държавен глава и Илияна Йотова за втори мандат. Ние вървим напред с него, подчерта бившият парламентарен шеф. 

ИТН предпочели да замълчат и да застанат подкрепата си зад Румен Радев.  Ива Митева подчерта, че ако не се обединят всички заедно, не могат да направят нищо. Без всички заедно с практиката, теорията и неправителствения сектор няма как да направим промените, посочи Ива Митева. Спецправосъдието не беше закрито, защото не е стигнало времето на парламента, но има много работа по законите, които в следващия парламент трябва да бъде свършени. Ива Митева може да работи с всички партии и мисли, че може да намерят общ език, за да се работи по теми.  Във връзка с установеното плагиатство на Петър Илиев, Митева заяви, че нищо не може да каже, при положение, че СУ "Свети Климент Охридски" вече се е произнесъл. Това е въпрос, който добре се наблюдава, но е странно защо от 2015 година този въпрос не е бил поставен и защо рецензентите не са обърнали внимание. Ако Петър Илиев не беше влязъл в политиката, дали щеше да се замете?, запита Митева.

ИТН се обединявали, събирали и си казвали какви поправки трябва да внесат в законите. Ние по принцип не толерираме начина, по който когато човек има двойно гражданство, се опитва да наруши правилата, а да бъде отменено, каза още Ива Митева. Ива Митева съобщи, че лидерът на ИТН Слави Трифонов няма да бъде кандидат за народен представител, пише Actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай