Искат изваждане на Сидеров от антикорупционната комисия

Искат изваждане на Сидеров от антикорупционната комисия | StandartNews.com

София. Парламентарната група на ГЕРБ ще инициира искане за предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Това каза пред журналисти в парламента народната представителка от партията Десислава Атанасова.

„В последните дни станаха известни доста скандални факти и обстоятелства около пътуванията на един народен представител от 42-то Народно събрание, който е председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси – Волен Сидеров, т.нар. златен пръст, стайно цвете. Недопустимо е отново да се руши авторитетът на Народното събрание", каза тя, цитирана от "Фокус".

„Надяваме се, че членовете на тази комисия ще подкрепят нашето искане", добави Атанасова и уточни, че парламентарната група на ГЕРБ ще обсъдят въпроса за промяна в Закона за политическите партии.

„Вчера имахме заседание на парламентарната група. Председателят на нашата партия поиска всеки един от нас да заяви дали има намерение да напуска или не парламентарната група. Такива заявки не бяха дадени", каза депутатът. Стандарт Нюз припомня, че вчера Бойко Борисов обяви, че Цецка Цачева ще го замества докато се възстановява.

Има процедура, съгласно която може да бъде предсрочно освободен председател на постоянна комисия по искане на повече от половината членове на съответната комисия. Това обясни народният представител от ГЕРБ Снежина Маджарова, която е член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

„Ние, членовете на комисията, сме трима. Инициираме подписка, като се надяваме останалите членове да се присъединят към нашето искане за предсрочно освобождаване на г-н Волен Сидеров. Недопустимо е точно този, който трябва да се бори с корупцията, да става символ на безразборното харчене на средства, независимо от това дали са от партийна субсидия, дали има основателни съмнения за произхода на средствата, които са похарчени до настоящия момент", добави Маджарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай