Новаков каза има ли Борисов авторитет в Европа

Цветанов не тревожи Андрей Новаков в Благоевград

Новаков каза има ли Борисов авторитет в Европа | StandartNews.com

Има ли авторитет премиерът Бойко Борисов сред европейците? Отговор на този въпрос даде евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков в предаването „Беновска пита” на Канал 3.

„Не бих казал, че Борисов е изгубил авторитет пред европейците. По-скоро желанието на повече хора да го представят така е пресилено”, коментира Новаков. И допълни: „Един ден си пожелавам да имам самочувствието на тези хора, които си позволяват да говорят от името на бундесканцлера, на президента на Франция и т. н. И Вебер, и Туск винаги са заявявали подкрепата си към българското правителство и Борисов.“. Повод за коментара на Новаков бяха спекулациите, че европейските лидери са започнали да оттеглят подкрепата си към българския министър-председател.

Европейската комисия продължава мониторинга на правосъдната система в България, но не под формата, която бе до сега, а като част от плана всички страни-членки да бъдат подложени на годишен мониторинг, коментира още Новаков. Според него „от една страна ЕК обяви, че срещу България повече мониторинг няма да има, но формално механизмът не е отпаднал”. Не би следвало да получим доклад във вида, в който сме го получавали в миналото. Ще получим такъв, какъвто ще получи всяка една друга страна-членка на ЕС, каза Новаков.

Като координатор на ГЕРБ за Пиринския край Андрей Новаков коментира и ситуацията в Благоевград, където бившият кмет от партията на Борисов Атанас Камбитов мина към Цветан Цветанов. Ако досега ГЕРБ трябваше да се справя със 114 партии в страната, сега те просто стават 115, лаконичен бе Новаков, който допълни, че уважава всичките си бивши съпартийци.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай