Илхан Кючюк: Великобритания без ЕС ще бъде просто Британия

Илхан Кючюк: Великобритания без ЕС ще бъде просто Британия | StandartNews.com

Евродепутатът от АЛДЕ / ДПС Илхан Кючюк бе единственият български политик, който се включи на терен в кампанията за оставане на Великобритания в ЕС.

Кючюк, който е и вицепрезидент на европейските либерали, оказа подкрепа на колегите си в последните решаващи дни преди провеждането на референдума за бъдещето на Великобритания.

„Няма оправдание за отричането на идеала за обединена Европа, в която мирът и просперитетът се приемат за даденост. Не смятам, че Европа ще потъне в хаос ако вотът за Brexit надделее, но смятам обаче, че Европа ще бъде особено разединена. Това несъмнено ще разклати онези спокойствие и хармония, които често приемаме за обстоятелство", коментира Кючюк в квартал Уест Хампстед, Лондон, където заедно с колеги проведоха кампания „от врата на врата", за да предадат послания за оставане в Европейския съюз.

По думите на Кючюк Европейският съюз днес не е перфектен, но е немислимо една държава да се откаже от европейската идея именно сега, когато са налице твърде много глобални предизвикателства, чието решение е възможно единствено с общи и солидарни действия.

„По време на визитата ми в Лондон имах възможността да разговарям със стотици британци – млади и по-възрастни. Опасенията им са свързани именно с икономическите последици и неизвестността, до които би довело напускането на Великобритания. Вярвам, че на 23 юни британците ще вземат правилното решение, защото Великобритания без Европейския съюз ще бъде просто Британия", добави още Илхан Кючюк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай