Илхан Андай подреди партиите в парламента след изборите (ОБНОВЕНА)

За второто място той прогнозира, че ще отиде при "Възраждане"

Илхан Андай подреди партиите в парламента след изборите (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

След изборите наесен ГЕРБ ще спечелят и то с увеличаване на гласовете, като ще има разрастване на влиянието на партията на Бойко Борисов в смесените региони. Тази прогноза направи пред Нова телевизия издателят на "24 Родопи" Илхан Андай.

За второто място той прогнозира, че ще отиде при "Възраждане", а третото - за широката лява коалиция, водена от БСП. Надявам се да не влязат в новия парламент много малки партии, добави журналистът.

„България би имала полза от печеленето на време с третия мандат само, ако се равняваме с изборите в Америка. Но властта у нас ще си остане евроатлантическа с лека промяна – ще преминем от войнолюбив евроатлантизъм към по-миролюбив.

На следващо място протакането може да е заради плановете на президента Румен Радев. Той може да търси удобен служебен премиер, като се направи опит да се смени Рая Назарян с депутат от ПП-ДБ, след което да му се възложи служебното премиерстване“, каза Андай.

Радев иска да е водещата фигура в страната, а такава играе Бойко Борисов, отбеляза журналистът.

„Бойко Борисов зададе тон, че каквото и да се случва сега, то ще бъде свързано с предизборната кампания за 51-ото Народно събрание, т.е. по-малко червени линии, за да сме сигурни, че той може да направи коалиция на стабилността“, каза още Илхан Андай.

По темата за ДПС, той отбеляза, че висши функционери, които са живели на гърба на хората в продължение на 30 години, се възползват от култа към личността.

Има култ към личността, но машината скърца, каза Андай и прогнозира интересни новини от ДПС в края на седмицата. Според него, ще бъде направен опит за Централен съвет, но като резултат може да се получи само едно събиране за морална подкрепа на Доган, като това мероприятие ще е далеч от устава и реденето на листи за предстоящите избори.

Доган ще разбере, че е манипулиран и за да не прати ДПС в съда и за да избегне риска от две ДПС-та на изборите, ще проведе среща с Делян Пеевски, каза Андай.

Христо Иванов изпревари дори Ердоган по темата за ДПС. Позицията на бившия съпредседател на ПП-ДБ, който призова да бъде подкрепена една от спорещите страни в Движението, ще има същата разрушителна сила за „Демократична България“, каквото се случи с ПП-ДБ след обявеното от Кирил Петков „ще изперем Борисов“. Видяхме какво стана на изборите, категоричен бе издателят на "24 Родопи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай