Идеологът на "Величие" бесен! Гони от парламента войници на светлината

Ивелин Михайлов изключва свои, гласували с ГЕРБ и ДПС

Идеологът на "Величие" бесен! Гони от парламента войници на светлината | StandartNews.com

Още  ненаучила къде е входът на Народното събрание, новата парламентарна група на „Величие”, която се определи във фейсбук като „Войниците на светлина”, е напът да се разцепи.

ВИЖ ОЩЕ: "Величие" се развихри. Хиляди на средновековен събор

Възможно е 5-6 души да бъдат изключени от парламентарната група на „Величие“, заяви идеологът на партията Ивелин Михайлов пред журналисти на събора „Ново начало“ край Историческия парк до Ветрино. Два дни Михайлов и „Величие” правят средновековен събор в града – секта.

ВИЖ ОЩЕ: Жесток скандал с "Величие". Обръщат им гръб

Причината за очакваното разцепление е фактът, че няколко души от формацията са гласували заедно с ГЕРБ и ДПС.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика“, заяви Михайлов.

Минималният брой депутати в една парламентарна група е 10. Ако 5 или 6 бъдат изключени от „Величие“, които имат общо 14 народни представители, това означава, че групата ще се разпадне и всички ще станат независими.

От друга страна, 6 независими гласа биха осигурили мнозинство на ГЕРБ и ДПС.

Михайлов каза още, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката.

Той заяви, че иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да няма институции, които да "мачкат" обикновените хора.

Той отново повтори, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

„Има две институции в България, които могат да заплашват“, намекна той.

„Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме“, призова той.

Михайлов обяви, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. А противникът е "всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля".

„Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна“, каза той пред хората, дошли на събора.

Основната цел на събора "Ново начало" е да пресъздаде културата и живота на Старобългарската държава. Очаква се да има много възстановки и симулации на битки.

На него пристигнаха около 4000 души.

Средновековният събор се отбелязва за пета поредна година по случай създаването на Историческия парк. Входът за възрастни е 20 лв., а за деца над 4 г. и пенсионери - 10 лв.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Йокин
преди 1 седмица

И туй ще се Изтече.

Откажи
мечо
преди 1 седмица

"войниците на светлината"- тези от коя партия са ?? : )

Откажи