И партиите в НС се обявиха срещу ксенофобията

И партиите в НС се обявиха срещу ксенофобията | StandartNews.com

София. След като премиерът Пламен Орешарски и президентът Росен Плевнелиев излязоха с обща декларация срещу ксеонофобията и насилието в страната, партиите в парламента също се обединиха около тези призиви.

За първи път страната ни се намира в такова положение и обстановката трябва по-скоро да се нормализира, казаха народни представители на извънредното им заседание.

Всички членове и симпатизанти на ДПС трябва да се въздържат от какъвто и да е отговор на подобни прояви на насилие и провокации, призова от парламентарната трибуна лидерът на партията Лютви Местан. Той обясни, че от компетентните институции в България се очаква бързо и качествено разследване по подобни случаи.

"След като може безпрепятствено пред погледа на полицията да се вандалства, да се чупят и горят рекламни материали, каквито и да са те и да няма задържани, смятаме, че става нещо много тревожно в България". Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров.

От своя страна Сергей Станишев обяви, че в страната се насажда страх и ксенофобия, омраза към бежанците и имигрантите. "Всички сме свидетели на това. Тази омраза почива и върху реално напрежение в българското общество от неизвестността и последиците на бежанската вълна, на която е подложена България", допълни той.

Парламентарната група на ГЕРБ е против насилието, независимо какъв етнос и какво вероизповедение има човек, каза пред своите колеги в парламента депутатът от партията Красимир Велчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай