И Минеков разкри остава ли министър

Получил е покана от ИТН. Какво отговори?

И Минеков разкри остава ли министър | StandartNews.com

И служебният министър на културата проф. Велислав Минеков даде отговор на въпроса дали остава министър в бъдещ редовен кабинет на "Има такъв народ".

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков разкри остава ли министър

В предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ1 проф. Минеков съобщи, че е получил покана от "Има такъв народ" за участие в бъдещия кабинет, която засега е отказал.

"Имаше покана, но не беше направена по най-добрия начин. Освен това някак си тази покана беше в неизвестността, кои ще бъдат, кой ще е премиер и засега съм отказал. Засега, защото поканата не беше с подробности по отношение на какво, как да се направи, какъв ще бъде кабинетът, какви ще бъдат неговите задачи, изисквания към министерството", заяви Минеков.

ВИЖ ОЩЕ: Остава ли Рашков министър

Има вариант четирима служебни министри да продължат работата си и като редовни, съобщги през уикенда депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Димитър Делчев. "Разглеждаме вариант Бойко Рашков, Янаки Стоилов, Кирил Петков и Велислав Минеков да останат министри", каза Делчев.

Попитан има ли възможност да преосмисли решението си, проф.Минеков заяви: "Ако кажа не - ще успокоя цял набор престъпници. Ако кажа да - ще кажат: ааа, този мечтае да бъде министър".

"Много се изморих. Аз изморих и министерството, и служителите, и всички, те са в тежко напрежение. Ще се наложи да им давам отпуски, защото изгарят бушони", каза още професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай