И европейски прокурори подхващат деребей на Доган

Държавното обвинение откри куп нарушения на Мюмюн Искендер

И европейски прокурори подхващат деребей на Доган | StandartNews.com

Доказателства за противозаконна дейност на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер след 2017 година е събрала прокуратурата. Те ще бъдат отделени и изпратени на Европейската прокуратура, каза прокурорът от Софийската градска прокуратура Ангел Кънев в кулоарите на съда в Хасково. 

Става дума за проект за 3 млн. лева за изграждане на водопроводи по програмата на ЕС за развитие на селските райони, уточни прокурорът. По думите му водопроводите са били изградени, но има процедурни нарушения. Спечелилото обществена поръчка дружество е наело няколко подизпълнители, което е в нарушение на европейските директиви, обясни Кънев.

На подизпълнителите не е платено и се водят граждански дела, добави той. Кънев информира и за нови обвинения, които са предявени на Искендер с вчерашна дата и които се отнасят за предполагаеми длъжности престъпления. Едно от тях, по думите на Кънев, е продажба на занижени цени на общински имоти на родственици, съобщи БТА.

Въпреки доказателствата кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз бяха пуснати днес под домашен арест. 

Тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства между 2015 и 2019 година. Тогава в Минерални бани са били изградени две къщи за гости, които са собственост на хора от семейството на Искендер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай