Христов подаде оставка заради депутатския съпруг

Христов подаде оставка заради депутатския съпруг  | StandartNews.com

Сутринта разговарях с кмета на София г-жа Фандъкова по повод материала, излъчен от Нова телевизия. Заради създалото се напрежение и внушения сред гражданите на София съм депозирал своята оставка пред кмета.

Това заяви Любомир Христов, зам.-кмет по транспорт в Столична община, цитиран от "Фокус".

Поръчката за изработване, доставка и монтаж на 60 спирконавеса е с възложител „Центъра за градска мобилност".

По-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева да подаде оставка като депутат от 43-тото Народно събрание. Това потвърдиха пред "Стандарт" високопоставени източници от ГЕРБ.

Министър-председателят е направил това в телефонен разговор с народната представителка, заради участието на съпруга й в обществени поръчки в София.

"Както обясних и пред Нова телевизия, „Центъра за градска мобилност" е самостоятелно търговско дружество със собствено ръководство и изпълнителен директор. Твърденията, че съм могъл да окажа влияние при избора на изпълнител са внушения и манипулации, които не отговарят по никакъв начин на истината", каза още Христов.

От началото на месец април със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова се извършва проверка на всички обществени поръчки на „Център за градска мобилност" ЕАД.

От днес започва независима външна техническа експертиза на материалите, които са използвани за изработването на спирконавесите и тяхното съответствие със заложените в поръчката изисквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай