Христо Иванов напусна, Денков сипе жлъч

Ожали се, че бил свален от власт

Христо Иванов напусна, Денков сипе жлъч | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Стопилата се парламентарна група на ПП-ДБ не можа да скрие ужаса си, че вече няма влияние в парламента, правителството и властта. Веднага след химна на България и химна на Европейския съюз Христо Иванов се изпари от пленарната зала. А Николай Денков с променено лице прочете жлъчна декларация от трибуната на парламента, с която многократно подчерта, че ПП-ДБ ще бъде опозиция.

Всяко Народно събрание трябва да започна с надежда, че ще бъде избрано правителство, което ще работи за държавата. Всяка политическа сила, която свали правителство, без да е готова да създава ново, носи двойна отговорност, просъска Денков.

През последните години само ПП-ДБ успя да състави редовни правителства, при това два пъти. Тези две правителства бяха свалени със задружните усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН, каза Денков, но разбира се премълча всички поразии,които направи екипът му и преди това кабинетът на Кирил Петков.

ПП-ДБ ще работи за връщането на доверието, което бе загубено от сглобката с ГЕРБ. Резултатите от изборите ясно определиха нашата роля - да бъдем опозиция, каза Денков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай