Хампарцумян ли е кандидатът на ПП-ДБ за премиер? /СНИМКИ/

Появи се на сълитие с Кирил Петков

Хампарцумян ли е кандидатът на ПП-ДБ за премиер? /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Банкерът Левон Хампарцумян ли е т.нар. „равноотдалечен“ кандидат за премиер на „Продължаваме промяната – Демократична Бългаиря“? Въпросът обикаля коридорите на властта, след като днес енергийното острие на ГЕРБ Делян Доберв огласи името му по време на горещ политически дебат в ефира на бТВ.

Росен Желязков и Делян Добрев кръстосаха шпаги по всички теми с Николай Денков и Кристина Петкова. Престрелките бяха толкова ожесточени, че водещата Мария Цънцарова остана без думи и почти не успя да се впише в дискусията с въпроси.

Делян Добрев посочи, че само двама икономисти в страната отричат дефицитът да е 18 млрд. лв. „Отрича го финансовия министър Людмила Петкова и Левон Хампарцумян. Според мен го готвите за независимата равноотдалечена фигура, която искате да бъде премиер“, хвърли бомбата Добрев.

„Искате ли да се хванем на бас, че няма да има 18 млрд. дефицит? И инфлацията ще бъде под 3%“, предложи Денков, но не отрече ПП-ДБ да разговарят с Хампарцумян за премиерския пост.

„Ако има правителство между вас и „Възраждане“, няма да е 18 млрд., а над 20“, отвърна му Делян Добрев.

Струва ми се, че се готви отново ляво популистко правителство. Този равноотдалечен премиер ще е фигурата, зад която това управление ще се скрие. Ляво и популистко правителство с уклон на изток – към Русия и Путин. Без ГЕРБ означава правителство с някаква си фигура, което е подкрепено от „Възраждане“, каза още Делян Добрев.

Хампарцумян бе засечен на събитие на „Продължаваме промяната“. Банкерът седеше на първия ред до Кирил Петков и Венеция Ангова, съобщи ПИК и пусна снимка.

Става въпрос за събитието "Да събудим България" в неделя, което събра симпатизанти на „Продължаваме Промяната – Демократична България" в София Ивент Център. На него банкерът се оказа основен участник. Той  отправи силен призив за гражданска активност и разумно отношение към бъдещето на България. И обяви, че има 5 преломни за България години – 1989, 1996, 2002, 2013 и сега - 2024.

Напоследък Левон Хампарцумян е особено активен. Той е чест гост на телевизиите, като доскоро коментираше само финансови теми – еврозоната, банковите лихви, пазара на имоти. Напоследък обаче Хампарцумян започна все повече да говори политически. Коментира бюджета, като обяви, че предизборното говорене за разчетите в хазната задминава рационалното.

Другите варианти на ПП-ДБ за премиер били Петър Стоянов, Филип Димитров и Марин Райков. Нито един от тях обаче не е „равноотдалечен“ от политическите сили.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай