Граждански съвет ще подпомага Реформаторския блок

Граждански съвет ще подпомага Реформаторския блок | StandartNews.com

Стара Загора. До 20 дни ще бъде учреден граждански съвет към Реформаторския блок. В него ще бъдат включени освен представители на 7-те формации, които съставят новата политическа платформа, експерти в една или друга област, хора, представляващи протестиращите, с ясно изразени позиции в обществото. Това обяви на пресконференция лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева. Тя допълни, че партията й ще вземе решение как да продължи участието си в блока на висш форум на 21 септември.

Решенията в гражданския съвет ще се вземат с пълно съгласие, обясни Найден Зеленогорски. „Ще представим и политики за излизане на страната от кризата и ще докажем, че ние сме единствената алтернатива", каза още той.

Първата задача пред гражданския съвет ще бъде създаването на концепция за решаване на политическата, икономическата, социалната и духовната криза, обяви още Зеленогорски.

Партията ще предложи евентуално разширяване на Реформаторския блок и в него да влязат още СДС и БЗНС.
До дни Реформаторският блок ще излезе с решения и за излизане от тежката криза в България.

"Те ще бъдат добри и ще докажем, че сме истинска алтернатива на управляващите", добави Зеленогорски.

„Разделителната линия за нас е ясна - в Реформаторския блок могат да бъдат само тези, които искат безусловно оставка на правителството и предсрочни избори", каза Даниел Вълчев. По думите му при такава ниска степен на обществено доверие и недоказана визия за реформи, това правителство няма да извърши почти никакви реформи. Според него искането за оставка не е въпрос на лично отношение, а на убеждение, че това правителство няма шансове да управялява добре. „За разлика от ГЕРБ, при нас това е въпрос на лично спасение", смята Вълчев.

"Ние не затръшваме врати, но очакваме конструктивно развитие от ГЕРБ", каза лидерът на партията Меглена Кунева по повод евентуалното обединение с партията на Бойко Борисов.

Според Меглена Кунева В страната трябва незабавно да се инициира проучване на общественото мнение за ситуацията в Сирия, а правителството да информира обществото каква е официалната позиция, която страната ни защитава, както и аргументите за нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай