Горанов няма да подава оставка

Горанов няма да подава оставка | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов заяви в кулоарите на парламента, че няма да си подаде оставката. Вчера съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев поиска Горанов да напусне поста си, заради прокарването данък „уикенд".

"Системата на ДДС не е променена. И на ниво директива, и на ниво закон при ползването на активи на регистрирано по ДДС лице за лични нужди се счита за облагаема доставка", каза министърът.

"В този смисъл промените, които се направиха в Закона да ДДС и с правилника, дават ясен ред по какъв начин данъчната администрация да регулира тези процеси, без да създава допълнителни ангажименти, несъществували досега за бизнеса", обясни финансист номер едно, цитиран от "Дарик"

Дори в първия закон за ДДС от 1993 година ползването на активи за лични нужди е третирано като облагаема доставка и за него се дължи данък, припомни той.

В този смисъл нищо ново не се случва като ангажимент за бизнеса, напротив вкарват се правила, за да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация, каза Горанов.

Той е категоричен, че изтъкнатите от десния лидер в опозиция аргументи за искането на неговата оставка, не са достатъчни, за да се замисли за това. Министърът коментира, че "вероятно с други мотиви Радан Кънев ще търси опозиционната си роля".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай