Горанов подкрепи промените в хазарта

Заяви, че е убеден, че вотът на недоверие няма да мине

Горанов подкрепи  промените в хазарта | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов подкрепя Валери Симеонов за промените в хазарта. В кулоарите на парламента финансист номер едно подчерта, че с измененията ще се осигурят повече пари за спорта. Той обясни, че в повечето държави има пълен държавен монопол над лотарийните игри.

Не би трябвало пазарът да се разраства самоцелно, убеден е Горанов. В момента пазарът на хазартни игри бил изцяло либерализиран.

Според Владислав Горанов има натрупани грешки в работата на комисията по хазарта, но и са необходими законови промени. Една от тях е председателят й да се назначава или от финансовия министър, или от правителството. Сега комисията е непоследователна в решенията си, заяви той.

По-рано днес Валери Симеонов предложи да има държавен монопол над лотарийните игри, а талоните да не се продават в бензиностанции, супермаркети и близо до училища.

По повод подготвяния вот на недоверие от БСП, Горанов заяви, че е убудун, че няма да има. На въпроса дали уговаря депутати да не подкрепят БСП, той заяви, че единствено БСП има нужда от подкрепа, за да събори властта.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай