Горанов: Няма причина за оставка на шефката на НАП

Тя е "успешен ръководител на приходната администрация" и е жертва, каза министърът

Горанов: Няма причина за оставка на шефката на НАП | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не вижда причина да бъде поискана оставката на Галя Георгиева, директор на НАП. Той бе категоричен, че тя е "успешен ръководител на приходната администрация" и е жертва, а не извършител на престъпление.

Пред журналисти в парламента Горанов каза: "Ние сме жертви на едно криминално деяние, чиито цели надминават обикновеното хакерство." Той коментира, че не е чул досега шефът на ЦРУ да напусне след "Уикилийкс". "Не мисля, че един успешен ръководител на приходната администрация, която заедно с Агенция "Митници", успя да увеличи с 50 на сто данъчните приходи за последните няколко години, заслужава това, дори за толкова сериозно деяние, което пак повтарям, ни превръща в жертви, а не в извършители на престъпление", каза Горанов.

Той бе категоричен, че не трябва да се обезглавява приходната администрация. По думите на Горанов отговорността за пропуските се носи от лицата, които са пряко отговорни. Той информира още, че двама служители на НАП вече не са работа. Това са директорът на "Информационна сигурност" и директорът на ИТ звеното в НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай