Сряда,

Горанов към кметовете: Внимавайте с новите договори

От: сс -
A
A
A

 

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди кметовете да внимават какви ангажименти поемат с нови договори и дали ще могат да ги изпълняват. Това стана ясно по време на заседание на бюджетната комисия в Народното събрание. Той призова градоначалниците да си изпълнят досегашните договори, но да не се изкушават да поемат голямо количество нови, които биха ги превърнали в некоретни платци, а да се съобразяват с възможностите си.

Възлагайте само, ако сте уверени, че можете да се разплащате, а да не стане така, че да се мамите взаимно с бизнеса, предупреди Горанов. Той добави, че ако това се случи, особено за малките фирмите, това може да е фатално.

В същото време обясни, че няма риск за поетите досега договори, защото са бюджетирани.

По отношение на неразплатени суми за строители по градове, Горанов заяви, държавата е отпуснала необходимите пари за АПИ, а само в последните дни са разплатени над 73 милиона лева.

По отношение на 8 хазартни оператори, на които са отнети лицензи временно заради неизплатени задължения към бюджета в общ размер на 700 млн., се чака решение на Върховния административен съд. Предвид извънредното положение, въпросът е отложен засега, но ако не внесат сумите, лицензите ще бъдат отнети безсрочно. Не са установени други оператори, които да са били некоректни по изплащане на таксите, каза Горанов. Той заяви, че предвижда да внесе поправка в Закона за хазарта, така че занапред контролът върху хазартните оператори да се пренесе от Комисията по хазарта върху НАП.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички