Гонят трима от Бюрото на БСП

Гонят трима от Бюрото на БСП | StandartNews.com

София. Трима членове на Изпълнителното бюро на БСП най-вероятно ще бъдат сменени, заяви преди пленума на партията говорителят Ангел Найденов. Става въпрос за Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов. На тяхно място ще влезе Захари Георгиев. Има направено предложение и Атанас Мерджанов да заеме поста говорител на ИБ.
Найденов заяви още, че името на коалицията от партии около левите вече ще се казва "БСП - лява България".

Листите за предстоящите избори ще бъдат наредени следващата седмица.

В коментар за взривовете в завода на "ТЕРЕМ" в Костенец Найденов, който преди дни отстъпи от министерското кресло във военното ведомство, изрази съжаление за инцидента и посочи, че най-вероятно става въпрос за човешка небрежност, пропуск или нарушение на техническите процедури. В отговор на изявление на Валентин Радев от ГЕРБ пред БНР, Найденов посочи, че предишният ръководител е бил сменен заради навършване на пенсионна възраст, а новият има достатъчно опит.

Ще бъде създадена работна група, която да следи изкъсо дейността на изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет. Това стана ясно от думите на председателя на БСП Михаил Миков в началото на пленума на левицата.

"Забелязва се консолидиране на десницата и използване на президента за атака срещу управлението на БСП", заяви той, посочвайки, че вижда "опит за намеса на президента в политическия живот". Миков видя и опит за действия, които да представят в негативен план управлението на левицата.

Заседанието на НС на БСП е закрито за медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай