Главчев отвърна на удара. Истината за Ненчев (ВИДЕО)

Няма много желаещи да отидат там, обясни премиерът

Главчев отвърна на удара. Истината за Ненчев (ВИДЕО) | StandartNews.com

Премиерът Димитър Главчев отвърна на удара от президента Румен Радев по повод назначаването на Николай Ненчев за временно управляващ посолството ни в Украйна. Радев обяви, че Ненчев няма качества.

ВИЖ ОЩЕ: Нов скандал! Радев с остра позиция срещу кандидат за посланик

Спазена е процедурата по назначаването на Николай Ненчев за временно управляващ посолството на България в Украйна, каза Главчев, по време на живото си включване във Facebook. Днес той отговаря на въпроси на граждани и медии.

Главчев отговори на критиките на президента, който по-рано днес обяви, че не е подписал указ за назначаването на Ненчев за посланик, още когато е бил предлаган от кабинета „Денков - Габриел”. Мотивите на Радев са били, че Ненчев „не притежава необходимите професионални качества и подготовка за този важен пост”.

Сега Главчев обясни, че за назначаването на временно управляващи нямат нужда от препотвърждаване и указ от президента и така процедурата е спазена.

„Обстоятелствата не са обичайните в Киев, война се води там. Няма чак толкова много желаещи да отидат. От 2 години няма посланик. Това е формата, която съм преценил, че трябва да бъде”, заяви Главчев.

„Продължаваме да обсъждаме кандидатури, за да бъде назначен посланик с указ на президента Радев”, допълни още служебният премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай