Гергов смаза човека на Нинова, оглави БСП-Пловдив

Досегашният шеф Красимир Трифонов се оттегли

Гергов смаза човека на Нинова, оглави БСП-Пловдив | StandartNews.com

Очаквано, досегашният областен лидер на БСП Георги Гергов се увенча с успех и ще бъде новият председател на Градската структура на БСП в града под тепетата. Победата му е категорична, като Гергов е обрал над 80 % от вота на делегатите. От гласували 116 делегати, той е получил близо 90 гласа. За втория Иван Петков – Бебето, който е най-яростният привърженик на Корнелия Нинова в Пловдив, са гласували 24 души. Останалите гласове са разпределени между другите двама кандидати - Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

В момента продължават да се броят гласовете за членове на градския съвет на социалистите. Георги Гергов се връща на поста на градски председател, след като преди три години той се оттегли от него в полза на Красимир Трифонов. Самият Трифонов, който заемаше поста до този момент, днес си направи самоотвод, както постъпиха и д-р Любомир Паунов и Йордан Василев. Досега Гергов бе областен лидер на червените, но според устава няма право на нов мандат.

Вотът в Пловдив се смята за знаков, защото Нинова поиска изключването на Гергов. На пленума преди седмица той пък заяви: Нинова е вредна и за БСП, и за България. Социалисти коментират, че след днешния ден Корнелия няма шанс в Пловдив на 12 септември, когато партията ще гласува пряко за лидер на партията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай