Герджиков каза от какво да се пази парламентът

Нека да се направи опит за правителство, призова професорът

Герджиков каза от какво да се пази парламентът | StandartNews.com

„Не съм оракул, за да кажа, но вероятността 45-то Народно събрание да го бъде и да изкара мандата си е твърде малка, само теоретична“. Toва каза бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в сутрешния блок на БНТ.

Нека да се направи опит за правителство, призова професорът, като не знае дали ще бъде успешен или не. Проф. Герджиков не е оптимист за правителство на малцинството, като определи проекта на Слави Трифонов като феномен. Той е много доволен от избора на Ива Митева за председател на парламента, като я определи за чудесен специалист и професионалист.

Проф. Герджиков добави, че никак не е изключено да има служебен кабинет и няма нищо страшно в това.

По думите му най-страшното нещо в една държава е активната законодателна дейност. Многото закони са най-големият бич, посочи проф. Герджиков, според когото икономиката се нуждае от стабилно законодателство.

Според професора новите партии искат да се покажат и да се ударят в гърдите си с новите законопроекти. За това проф. Герджиков се надява новият парламент да не допусне едно през друго приемането на закони. Тези турбуленции не са полезни и обществото ни има нужда от стабилност преди всичко, уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай