ГЕРБ с експерти и депутати за кметските избори в Пиринско

ГЕРБ с експерти и депутати за кметските избори в Пиринско | StandartNews.com

ГЕРБ залага на експерти и депутати за кметските избори в Пиринско. Днес председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов представи официално кандидатите. Събитието се проведе в зала „22 септември" в Благоевград и на него присъстваха всички, които са заслужили доверието на своите съпартийци да влязат в кметската надпревара наесен.

„В последните години ГЕРБ разполага с много добри кадри. В нашите редици има хора, които са професионалисти и ще помогнат за развитието на регионите. Изпълнителната комисия взе решение да издигне кандидатите ни за кметове в Благоевградска област на базата на предложенията на местните структури. Молбата ми към нашите опоненти на местните избори е да има сблъсък на политически и управленски идеи, а не да има лични нападки и конфронтация", заяви Цветанов. Той пожела победа на номинираните още на първия тур на 25 октомври.

Отдавна се знаеше, че управляващата партия ще заложи на градоначалниците на Благоевград, Банско и Разлог – Атанас Камбитов, Георги Икономов и Красимир Герчев. „Тримата бяха единствените кандидатури на общинските организации. Преобразиха общините си, те са сред най-успешните ни кметове", увери зам.-председателят на ГЕРБ. Затова са подкрепени и издигнати за нови кметски мандати. В Гоце Делчев партията залага на депутата Георги Андонов, а в Сандански – на народния представител Кирил Котев. 26-годишният Атанас Махлелиев е най-младият кандидат-кмет, той ще се бори за кметския пост в община Кресна. Младият мъж е с две висши образования, работил е в сферата на финансите, бил е експерт по европейските програми в образователното министерство. Да пребори кандидата на ДПС в Белица надеждата на управляващите е в Иван Богданов, който е директор на местното Държавно горско стопанство. Същата тежка задача ще има и шефът на Държавно ловно стопанство „Дикчан" Пламен Поюков, който ще се изправи срещу борещия се за пети пореден мандат Арбен Мименов. Специалистът в Държавен фонд „земеделие" Сергей Младенов е кандидатурата за община Гърмен, където битката пак ще е с ДПС. В община Симитли няма да има кандидат, тъй като решението на местните активисти е да подкрепят настоящия управник Апостол Апостолов.

Бившият зам.-кмет на община Струмяни Ваня Илиева е изборът на ГЕРБ за победа на кметските избори там. Общинският лидер и съветник Ваня Гатдерова е козът на управляващите в битката с ДПС за кметския стол в община Якоруда. Димитър Бръчков, който има бизнес във фармацевтиката, ще се бори срещу гонещия пети пореден мандат кмет на община Петрич Вельо Илиев. Само за община Хаджидимово не бе разкрита кандидатурата. Правим го по молба на местната структура, но е категорично, че няма да подкрепим сегашния кмет, а ще имаме наша кандидатура, уточни Цветанов.

Всички кандидати благодариха за получената подкрепа. Те увериха, че ще дадат всичко от себе си за победата на ГЕРБ на местните избори. Тези, които се борят за първи мандат, обещаха, че ще променят общините към по-добро, ако спечелят. „Нека всички знаем, че числата са показател за успешен кметски мандат. Реализирахме европейски пр оекти за десетки милиони левове, нямаме нито лев санкция, а бюджетът за 4 г. от 38 милиона лева стана 59 милиона лева", каза кметът на Благоевград Камбитов. Колегата му от Банско Икономов пожела позитивна предизборна кампания и уважение между кандидатите на различните партии. Ще постигнем по-високи резултати в Благоевградска област, изрази увереност градоначалникът на Разлог Красимир Герчев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай