ГЕРБ чака победа от раз в Стара Загора и Казанлък

ГЕРБ чака победа от раз в Стара Загора и Казанлък | StandartNews.com

Цветанов хвали Живко Тодоров и Галина Стоянова

Победа от раз чака ГЕРБ в Стара Загора и Казанлък.
Над 250 млн. лв. е осигурил за Стара Загора по европроекти кметът на града Живко Тодоров. Това стана ясно от думите на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в Града под липите вчера по време на официалната номинация на Тодоров за нов мандат. "Живко Тодоров се ползва с голямо обществено доверие. Благодаря на него и на целия му екип за постигнатото, защото резултатите са видими за всички, а фактите говорят сами", каза Цветанов.

И подчерта, че освен спечелените и реализирани европроекти за близо 1/4 млрд още 15 млн. лв. е заработил екипа на Тодоров от държавния бюджет за последните 4 години."Убеден съм, че местната власт е гръбнакът на държавното управление", каза още зам.-председателят на ГЕРБ. За един от най-успешните кметове на партията в Старозагорско Цветанов посочи и градоначалника на Казанлък Галина Стоянова. Тя е и общински лидер на партията. Председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ подчерта, че сред най-големите успехи от първия й мандат е построяването на новата пожарна в Казанлък.

"През нейния мандат са реализирани 60 европроекта за над 24 млн. лв., 27 проекта за 45 млн. лв. са в процес на реализация", посочи още Цветанов. По-късно през деня председателят на предизборния щаб на ГЕРБ обяви официалните кандидатури за кметове на партията и в Ямболско. Трети, пореден мандат за Георги Славов в областния център. За община Елхово ГЕРБ отново издига Петър Киров, който има два мандата зад гърба си като кмет.

Изненада е името на д-р Панайот Диманов, шеф на областната болница в Ямбол като кандидат-кмет в изцяло селската община Тунджа. Тя се счита за червена крепост. В община Болярово ГЕРБ издига Съба Недева, а в Стралджа залага на Росица Стоева. От партията дават заявка за 3 или 4 кметски мандата на изборите през есента в региона. Днес Цветанов ще представи кметските кандидатури на ГЕРБ в Хасково и Кърджали.

"При подбора на кандидатурите за градоначалник изхождаме от една-единствена презумпция - нашият кандидат да е личност, полезна за хората, да върши работа, да има общественото доверие. И когато сме направили добър избор, няма нищо чудно в подкрепата му и от други политически партии", подчерта Цветанов по повод на подкрепата на ДПС, която ще получи кметът на Нова Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай