ГЕРБ заклейми блокадите в София, те са агресия

Искаме не агресия, а диалог, заяви депутатът Александър Ненков

ГЕРБ заклейми блокадите в София, те са агресия | StandartNews.com

Разположените по кръстовищата палатки не могат да убедят никого, че това е волята на мнозинството. Заявлението направи от името на ГЕРБ депутатът и заместник-председател на парламентарната група на партията Александър Ненков на брифинг пред централата в НДК.

"Изявлението е в във връзка с опитите на някои хора да измият срама от това, което се случи на Орлов мост. Направихме консултации с всички областни ръководства в страната, жената от блокадата не е член на ГЕРБ и никога не е била", категоричен бе Ненков по повод подвиквания на протестърите, че жената е провокатор и член на партията на управляващите.

"Не може малцинството да определя какво да се случва с мнозинството, категорично осъждаме случващото се, целта е провокиране на агресия", каза той по отношение на блокадите в София.

"Няма как да се наложи волята по този начин, става дума за двумилионен град, а чуваме, че има намерение да се блокират магистрали. Дори когато протестираш, трябва да има граница", сподели депутатът.

"Нали не очаквате да се разпръскват блокадите с водни оръжия и танкове?", попита Ненков.

Хората не са готови за оставка, това ще вкара държавата в друг по-сериозен проблем. Искаме не агресия, а диалог. Не може просто да се иска оставка, трябва да има с кого да се преговаря, да има представители. Оставка значи абдикация от отговорността", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай