ГЕРБ успокояват таксиметровите шофьори

Не може да има нови законови промени за нерегламентираните превози

ГЕРБ успокояват таксиметровите шофьори | StandartNews.com

Спирането на приложението за нерегламентиран таксиметров превоз не може да завърши толкова бързо, но е на финала си, заяви председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова на брифинг в Народното събрание. Преди това тя се срещна с организации на таксиметровите шофьори.

Стоянова обърна внимание на приложение в интернет за нерегламентиран таксиметров превоз. „Проблемът не е само на таксиметровите превозвачи. Проблемът е на клиентите, които ползват този нерегламентиран превоз. Там няма сигурност в качествата на водача, в изправността на колата, застраховки, което всъщност се регламентира през Закона за автомобилните превози“, заяви Стоянова и посочи, че с това приложение браншът се разбива. По думите ѝ на срещата с представителите на таксиметровите шофьори се е изяснило, че практически законов проблем няма.

„Няма как чрез поредна промяна на закона да решим този проблем. Изясни се, че проблемът е в това да се съберат достатъчно законодателства, за да може КЗК да вземе решение за прекратяване на тази дейност“, допълни тя.

„Изясни се, че още от май миналата година Министерство на транспорта и автомобилната администрация са предприели действия в тази посока и работят съвместно с НАП, прокуратурата, с автомобилна инспекция, но е въпрос на време да се съберат достатъчно доказателства, така че това решение да издържи в съда и да има реално своите последици. Доказателствата се събират трудно, те трябва да се събират през заявки през това приложение. Собственикът на този сайт е офшорна компания, чиито сървъри не се намират в България. Това е процес, който не може да завърши толкова бързо, но е на финала си“, каза Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай