ГЕРБ търси подкрепа. Ето с кого

Ще преговорят с ДБ и ИТН

ГЕРБ търси подкрепа. Ето с кого | StandartNews.com

Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на ново правителство на първата политическа сила след изборите - ГЕРБ-СДС. Получи го номинираният за министър-председател Даниел Митов, след като по-рано Бойко Борисов обяви проектосъстав на нов кабинет.

"Очаквам, както е по Конституция, да съставите кабинет или да го върнете в 7-дневен срок", заяви държавният глава.

"Знаете, че днес обявихме персоналния състав, видяхте, че е амалгама от приемственост и опит от една страна, и от обновление от една страна, хора с ясни биографии, добра професионална подготовка, готови от първия ден да влязат в ролите си и да започнат да работят", заяви Митов.

На въпрос от кого ще търсят подкрепа, той отговори:

"Подкрепа ще търсим от парламентарните групи, които стоят най-близо до нас. На първо място това ще е "Демократична България", ще ги поканим официално, зависи от тях дали ще се отзоват, ще искаме официален отговор.

Аз се надявам, че в българския парламент може да се възстанови нормалното държавническо говорене и сериозният подход, кампанията отмина, вече държавата трябва да работи. Държавата има нужда от стабилен кабинет и то бързо!", добави бившият външен министър.

 "Разбира се, ще поканим и групата на "Има такъв народ", при всички положения ще се опитаме сериозно да обмислим варианти какъв кабинет може да се състави".

"Няма да бавим излишно процедурата. Ако установим, че няма шанс нашият проектокабинет да бъде подкрепен, ще взимаме оттам нататък решения в максимално кратки срокове", подчерта Даниел Митов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай