ГЕРБ представя кандидата за шеф на ЕК в София

Националният предизборен щаб на ГЕРБ разгледа критериите за номиниране на евродепутати и процедурите за провеждане на номинационни общински събрания за предстоящите избори за Европейски парламент...

ГЕРБ представя кандидата за шеф на ЕК в София | StandartNews.com

Националният предизборен щаб на ГЕРБ разгледа критериите за номиниране на евродепутати и процедурите за провеждане на номинационни общински събрания за предстоящите избори за Европейски парламент. Критериите и процедурите ще бъдат предложени за утвърждаване на следващото заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. След това ще бъдат изпратени до областните предизборни щабове на партията в цялата страна и ще стартират номинационните събрания, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на днешното заседание Националният предизборен щаб на ГЕРБ синхронизира сроковете на кампанията в България с предизборния щаб на Европейската народна партия (ЕНП). Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов получи потвърждение от директора на кампанията на ЕНП за европейските избори и заместник-председател на партията Дара Мърфи, че водещият кандидат на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер ще посети България на 19 май.

По този повод Националният предизборен щаб на ГЕРБ започна и подготовката на централното събитие на партията от кампанията за Европейските избори. Събитието ще се проведе в зала „Арена Армеец“ в София и на него ще бъдат представени водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер и кандидатите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай